Mijn Aanpak

Na mijn herseninfarct heb ik geleerd dat herstel niet één rechte lijn is, maar een weg vol bochten en onverwachte uitdagingen. Hier deel ik de stappen en methoden die mij helpen om balans te vinden tussen fysieke activiteit en mentale rust. Iedereen heeft zijn eigen manier om om te gaan met vermoeidheid, en dit is hoe ik mijn energie beheer en grenzen bewaak, zodat ik met kleine stapjes vooruit kan blijven gaan.

Omgaan met overprikkeling: Mijn strategieën om rust te vinden na NAH

Overprikkeling is iets waar ik elke dag mee te maken heb sinds mijn herseninfarct. Het kan plotseling opkomen, en iets kleins kan me al helemaal uit mijn concentratie halen. Ik herinner me nog goed het moment waarop ik voor het eerst doorhad dat ik overprikkeling niet meer de baas kon. Ik werkte nog in de zaak, en het viel me op hoe snel ik afgeleid raakte. Klanten helpen, de telefoon die tussendoor ging, en collega’s die me iets vroegen – het was gewoon te veel. Vaak wist ik dan niet meer waar ik met de klant over sprak en moest ik terugvragen, “Waar hadden we het ook alweer over?”

Lees meer »

Omgaan met Vermoeidheid na Hersenletsel

Vermoeidheid na hersenletsel, ook wel NAH-gerelateerde vermoeidheid genoemd, is iets waar ik dagelijks mee te maken heb. Na mijn herseninfarct op mijn 26e bleef ik doorgaan met werken, zonder te beseffen dat de vermoeidheid zich steeds verder opbouwde. Deze vorm van vermoeidheid is anders dan wat de meeste mensen kennen. Waar fysieke inspanning me juist helpt om op te laden, zorgt mentale inspanning ervoor dat mijn batterij snel leegloopt. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips om beter met vermoeidheid om te gaan. Hopelijk kan het jou helpen om ook je balans te vinden.

Lees meer »